Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Barış KUL/ERCİŞ(Van), (DHA)VAN´ın Erciş ilçesinde yapımı devam eden Işıklı Camii'nde hat sanatı ustası Mahir Kıyatçı ve ekibi cami duvarlarını Osmanlı ve Selçuklu motifleri ile süslüyor.

        İlçeye 10 kilometre uzakta bulunan Aşağı Işıklı Mahallesi'nde 400 metrekare alan üzerine inşa edilen Aşağı Işıklı Camii'nde çalışmalar devam ediyor. Bingöl'ün Göltepe köyünde hat sanatı ustası Mahir Kıyatçı ve ekibi de inşaatı devam eden caminin duvarlarına Osmanlı ve Selçuklu tarihini yansıtan motifler ile ayetler çiziliyor. Hat sanatı ustası Mahir Kıyatçı, Bingöl´ün Göltepe köyünde yaklaşık 40 yıldır, 300 kişiyle hat sanatı yaptıklarını belirterek, "Bugün de Aşağı Işıklı Mahallesi'nde 400 metre kare üzerinde bulunan Işıklı Camii inşaatı devam ederken, biz de 3 arkadaşımızla duvarlara Osmanlı ve Selçuklu tarihini yansıtan motifler çiziyoruz. İnce işçilik isteyen hat sanatını, ince fırçalar yardımıyla, plastik ve varak boyalar ile tamamlıyoruz. Yazdığımız yazılarda İhlas süresi, halifeler ve Esmaü´l Hüsna var. Bu yazdığımız yazılar ile cami duvarlarını süslüyoruz. Çalışmalarımız 400 metrekare üzerinde bulunan bir cami için 25 gün sürede tamamlanacak" dedi.DHA-Genel Türkiye-Van / Erciş Barış KUL

        2020-07-21 12:34:25

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler