Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Barış KUL/ERCİŞ(Van),(DHA)-Van'ın Erciş ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde yaşayan 11 çocuk, 30 torun sahibi Galip İnci (60), doğaya olan tutkusunu, kurduğu tesiste hurda plastik, kağıt ve çuvalları geri dönüşüme kazandırarak, mesleğe çevirdi. İnci, aylık yaklaşık 70 ton atığı geri dönüşüme kazandırıyor.

        23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki  Van depreminde, Batman´dan Erciş'e yardım malzemesi getiren Galip İnci, burada yaşamaya karar verdi. İlçeye geri dönüşüm tesisi kuran İnci, bundan sonraki yaşamını Erciş'te geçirmek istediğini belirterek, "Doğaya olan hayranlığım, çevreye atılan plastik, kağıt ve çuval tarzı atıkları toplayıp, geri dönüşüme kazandırmama vesile oldu.  Eskiden inşaat işleri yapıyordum. Erciş ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çelebibağı Mahallesi'nde 2 bin metrekare üzerine tesis kurdum.  Çevre ilçelerden gelen ve bizim burada topladığımız atıkları tesislerimizde toplayıp, plastikleri kırım makinasında işleyip, preslediğimiz kağıtlarla beraber fabrikalara gönderiyoruz. Aylık yaklaşık 70 ton atığı geri dönüşüme kazandırıyoruz. Artık işlerimi çocuklarıma bırakmaya karar verdim. Benden sonra onların da bu işi yürütüp çevreye katkı sunmalarını istiyorum" dedi. DHA-Genel Türkiye-Van / Erciş Barış KUL

        2020-07-25 12:09:49

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler