Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖLÜ MARTILARI TOPLADI

        Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Van Gölü'nün en büyük adası olan Adır Adası'nda telef olan martıları topladı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Adır Adası iskelesi başta olmak üzere sazlık alanlar ve sahildeki ölü martıları topladı. Ölü martılar, çuvallara konularak gömülmek üzere katı atık entegre tesisine götürüldü.

        Her yıl bu dönemde martı ölümlerinin yaşandığını belirten Büyükşehir Belediyesi´nin Çevre Mühendisi Gökhan Dursun ise, "Martı ölümlerinin nedeni açlık ve susuzluk. Bu ölümler her yıl yaşanıyor. Bizler de telef olan martıları her yıl olduğu gibi bu yıl da rutin olarak topladık. Toplanan martılar gömülmek üzere katı atık entegre tesisine götürüldü" dedi. 

        Mahalleli martıları toplayan ekiplere teşekkür etti.DHA-Genel Türkiye-Van VAN-DHA

        2020-08-14 13:28:01

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler