Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Behçet DALMAZ/VAN (DHA)VAN'ın Gürpınar ve Başkale ilçeleri kırsalında, terör örgütü PKK/KCK´ya yönelik düzenlenen operasyonlarda roketatar, el bombası, roketatar mühimmatı, patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK´lı teröristlerin kullandığı sığınak, barınak ve depoların tespit edilmesine yönelik Van'ın Gürpınar ve Başkale ilçeleri kırsalına operasyon düzenledi. Operasyonda, arazi arama-tarama faaliyeti sırasında, teröristlere ait 1 RPG-7 roketatar, 1 el bombası, 1 tabanca, 8 RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 roketatar sevk fişeği, 1 kilogram A4 plastik patlayıcı madde, 12 konserve kutu içerisine tuzaklanmış patlayıcı madde, 10 kilo el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanıldığı değerlendirilen kimyasal toz madde ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.DHA-Güvenlik Türkiye-Van Behçet DALMAZ

        2020-11-02 17:54:57

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler