Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)VAN´ın Erciş ilçesinde yetiştirilen 3 bin yıllık bir geçmişe sahip Erciş üzümü için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' verildi.

        Van Ticaret Borsası tarafından, kentin büyük bir değeri olan Erciş üzümünün tanıtılması amacıyla, 28 Şubat'ta Türk Patent ve Marka Kurumu´na 'coğrafi işaret' başvurusu yapıldı. Yaklaşık 10 ay süren işlemlerin ardından kentin lezzetlerinden olan Erciş üzümüne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' verildi.

        AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, "Urartulardan kalma tarihi 3 bin yıllık Erciş üzümü tescil işlemlerini Van Ticaret Borsası marka tescilini geçen yıl başlatmıştı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile beraber başlatılan bu müracaat neticelendi. Sanayi Bakanlığı marka tescil işlemlerine kavuşan tarihi Erciş üzümü gerek lezzetiyle gerek pestiliyle gerekse sofra üzümü olarak endemik bir türdür. Erciş üzümünü tanıtılması, yaygın hale gelmesi için biz de bu kültür mirasımıza elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Geçen yıl Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erciş Kaymakamlık ve Belediyesi Van ve Erciş İlçe Tarım marifetiyle 140 bin adet üzüm fidanı yetiştirilip çiftçiye ücretsiz dağıtıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.DHA-Genel Türkiye-Van / Erciş Barış KUL

        2020-12-23 11:11:49

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler