Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Gevaş ilçesinde mahalle sakinleri, kuşlar ile arıların aç ve susuz kalmaması için mezarlık duvarına içerisine su ve yem koydukları pet şişeleri asarak örnek bir davranış sergilediler.

        Gevaş ilçesine bağlı Göründü Mahallesi sakinlerinden örnek davranış. Bu yıl havaların sıcak ve kurak geçmesinden dolayı vatandaşlar kadar yaban hayvanları da etkilendi. Mahallede sakinleri, kuşlar ve arıların sıcak ve kuraklıktan fazla etkilenmeleri için tel örgü ile örülen mezarlık duvarına içerisine su ve yem koydukları pet şişeleri asarak örnek bir davranış sergilediler. Mahalle sakinlerinden Cahit Kazymaz, “Bu yıl hava sıcakve kurak geçiyor. Bizde mahalle sakinleri olarak kanatlı hayvanlar ve arıları için mezarlığı çevreleyen tel örgülere pet şişe içerisine su, buğday ve ekmek bırakarak kanatlı hayvan ve arıların aç kalmalarını önlemeye çalışıyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler