Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'ın Başkale ilçesinde 31 Temmuz'da sağanak yağış nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Esenyamaç Mahallesinde yüzyüze eğitimin başlamasıyla okulda ilk ders zili çaldı.

        Covid19 salgını nedeniyle uzun süredir yüzyüze eğitime ara verilen okullarda bugün sabah itibarıyla ilk ders zili çaldı. 20212022 eğitimöğretim yılı “İlköğretim Haftası Kutlama” programı, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak'ın katılımıyla selden etkilenen Esenyamaç Mahallesinde İlkokul ve Ortaokulunda kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak’ın konuşmasıyla devam etti. Esenyamaç Mahallesi’nde sel afetinin yaşandığını ifade eden kaymakam Solak, “Burada 60’a yakın ev hasar gördü. Bazı ailelerimiz çadırlarda yaşıyor. Eğitim öğretimin açılışını bu köyde yapmak istedik. Hayatın normale döndüğünü görelim hissedelim dedik. Çoğu öğrencilerimiz okula gelmiş. Esenyamaç Mahallemizde konteyner kent kurulacak. Daha sonra kalıcı konutlar yapılacak. Uzun bir süreç var önümüzde yine hep beraber olacağız. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Yeni eğitim yılı hayırlı olsun” dedi.

        Konuşmanın ardından sınıfları tek tek gezen Kaymakam Solak, öğretmen ve öğrencilerle yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti. Beraberinde götürdüğü kırtasiye malzemelerinin olduğu paketleri öğrencilere hediye eden Kaymakam Solak, daha sonra okuldan ayrıldı.

        Esenyamaç Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Cesur Korkmaz da okulun tekrar açılmasından mutlu olduklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler