Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)VAN ve Ankara Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan 2 kişiyi, banka şubesinde parayı çekerken suçüstü yakalayarak, gözaltına aldı. 

        Van ve Ankara Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden hesabını ele geçirdikleri kişilerin takipçilerinden para isteyerek dolandırıcılık yapan şüphelileri izlemeye aldı. Ekipler, sosyal medyada araba çekilişi reklamı üzerinden paylaşımda yer alan linke tıklandığında bankaya ait internet sitesine benzer phishing (oltalama) yöntemi ile hazırlanan internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yapan 2 kişiyi, banka şubesinde parayı çekerken suçüstü yakalayarak, gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında üzerlerinde, 50 bin TL nakit para ile farklı kişilere ait banka kartları ile dijital metaryeller ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri devam eden şüphelilerden birinin 'silahlı terör örgütü kurma', yönetme veya üye olma', ve 'görevi yaptırmamak' suçundan arama kaydının olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan iki dolandırıcının, işlemlerinin ardından Adliye'ye çıkarılacağı belirtildi.DHA-Güvenlik Türkiye-Van Behçet DALMAZ

        2021-12-03 18:57:03

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler