Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Vefat eden Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky kimdir ve kaç yaşındaydı? Denys Monastyrsky neden öldü?
        1

        Ukrayna'dan gelen son dakika haberlerine göre içerisinde İçişleri Bakanı Denys Anatoliyovych Monastyrskyi'nin, bakan yardımcısı ve sekterinin olduğu uçak kaza yaptı. Gelen haberlere göre kazada toplamda 2'si çocuk 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 10'u çocuk olmak üzere toplam 22 kişinin de hastanede olduğu belirtildi. Kiev bölge idaresi başkanı Oleksiy Kuleba Telegram'a yaptığı açıklamada, "Brovary şehrinde bir anaokulunun ve bir konut binasının yanına bir helikopter düştü." ifadelerini kullandı. Olay yerinde sağlık ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

        2

        DENYS MONASTYRSKY KİMDİR?

        12 Haziran 1980'de Khmelnytskyi'de doğan Denys Anatoliiovych Monastyrsky, Ukrayna İçişleri Bakanı olarak görev yapan Ukraynalı bir avukat ve politikacıydı. Hukuk alanında doktorası olan isim, 2007 yılında kariyerine başlamıştı. Monastyrsky, 16 Temmuz 2021'de 271 milletvekili tarafından İçişleri Bakanı olarak atandı.

        3

        DENYS MONASTYRSKY NEDEN ÖLDÜ?

        Denys Anatoliiovych Monastyrsky, 18 Ocak 2023 Çarşamba günü meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ