Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Venezuela'dan ABD'nin 'darbe' yorumuna yanıt!

        Arreaza, Trump'ın ilk 'Birliğin Duruşması' konuşmasında Küba ve Venezuela karşıtı konuşmasını dinledikten sonra çok gururlandığını belirterek, "Çünkü bu bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir. Eğer Trump bizi alkışlıyorsa, belanın yolundayız demektir" dedi.

        ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Latin Amerika seyahatinden önce Texas Üniversitesinde yaptığı konuşmada, Venezuela'da ordunun Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirebileceğini ileri sürmesi, ABD'nin rejim değişimini desteklemediğini ve ellerinde planlanmış herhangi bir eyleme dair istihbarat olmadığını savunsa da Venezuela'da askeri darbe olabileceğini dile getirmesi üzerine Arreaza, "Emperyalizm düşmanımızdır. Trump, Venezuela ve Orta Amerika göçmenlerine saldırdığı gibi Meksika'ya da aynı şekilde davranıyor. Emperyalizm hiçbir şeye saygı duymuyor." diye konuştu.

        REKLAM

        TILLERSON'IN AÇIKLAMALARI

        Latin Amerika'da ordunun tarihsel olarak ciddi kriz zamanlarında müdahalede bulunduğuna dikkati çekenTillerson, "Venezuela ve Güney Amerika tarihinde, işler çok kötüye gittiğinde ve liderler artık halka hizmet edemediğinde, genellikle ordunun değişim aracı olduğu zamanlardır." dedi.

        Maduro'nun Küba'dan sığınma talep etmesi gerektiğini söyleyenTillerson, "Mutfak onun için biraz fazla ısınırsa, Küba'da, kendisine plajda güzel bir malikane verebilecek bazı arkadaşları olduğundan eminim." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ