Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vergi düzenlemesi hangi şirketi nasıl etkiledi? - İş-Yaşam Haberleri

        A1 Capital ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Sermaye Piyasaları Danışmanı Yunus Kaya oldu. Borsa İstanbul şirketlerinin birinci çeyrek rakamlarını değerlendiren Kaya, özellikle ekonomi yönetiminin depremin ardından yaptığı vergi teşvik ve istisnalarının kısan düzenlemesinin hangi şirketleri nasıl etkilediğini açıkladı. Borsanın ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrası olası hareketlerine yönelik tahminlerde bulunan Kaya, ayrıca kur ve enflasyona ilişkin tahminleri doğrultusunda borsanın bu iki etkenden nasıl etkileneceğine yönelik görüşlerini aktardı.

        YERLİ NE YAPTI YABANCI NE YAPACAK?

        Seçim öncesi ve sonrası borsada yerli ve yabancı yatırımcıların nasıl hareket ettiğine dair tecrübelerini aktaran Kaya, özellikle yabancı yatırımcıların yeniden Borsa İstanbul'u tercih etmesi için neler gerektiğine dair fikirlerini paylaştı.

        REKLAM

        GLOBAL RİSKLER VAR MI?

        Bazı hisselerde seçim öncesi ve sonrası sert hareketleri yorumlayan Kaya, halka arzları da değerlendirerek endekse etkisini yorumladı. Kaya ayrıca borsayı bekleyen başka risklere değinirken global gelişmelerin olası etkilerine dair tahminlerini dile getirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ