Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Vezneciler saldırısı davası başladı

        İstanbul Vezneciler'de geçen yıl çevik kuvvet otobüsüne yönelik terör saldırısında 6'sı polis 12 kişinin şehit edilmesiyle ilgili PKK terör örgütünün elebaşları Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre; İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu olarak yargılanan 6 sanık katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenerek okunmasından sonra sanıkların savunmasına geçildi.

        10 MART'TA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

        Vezneciler'de, 7 Haziran 2016 tarihinde, çevik kuvvet otobüsüne yönelik, PKK terör örgütü üyesi Eylem Yaşa tarafından bomba yüklü bir araç ile gerçekleştirilen terör saldırısında, 6'sı polis 12 kişinin hayatını kaybetmişti. Eylem talimatını verdiği belirtilen terör örgütü yöneticileri Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu ve Cemil Bayık'ın da arasında bulunduğu 6'sı tutuklu 20 şüpheli hakkında dava açılmıştı.

        İddianamede, saldırıda yaşamını yitiren 6'sı polis 12 kişi "maktul", 12 kişi "mağdur", aralarında polis memurlarının da bulunduğu 156 kişi de "müşteki" olarak yer aldı. Eylem talimatını verdiği belirtilen terör örgütü PKK elebaşları Cemil Bayık, Duran Kalkan, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Elif Yıldırım, Hülya Oran, Nuriye Kesebir ve Ramazan Açıkyüz hakkında, 10 Mart 2017 tarihinde yakalama kararı çıkarıldı.

        İddianamede, sözkonusu 8 sanığın, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalayarak kasten öldürme", "Olası Kastla Bombalama Suretiyle Öldürme" ve "öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 6'şar kez ise müebbet hapis cezası isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ