Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem VGM burs başvuru tarihleri 2022 | VGM burs başvuruları ne zaman, başvuru şartları nedir, burs ne kadar ve kimler alabilir?
        1

        VGM burs başvuru tarihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü bursuna başvuru yapmak isteyen İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve yükseköğrenim öğrencileri sürece ilişkin araştırmalarını sıklaştırdı. Peki VGM burs başvuruları ne zaman, başvuru şartları ne, burs ne kadar, kimler alabilir? İşte VGM burs başvuru süreci hakkında tüm detaylar...

        2

        VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

        2022-2023 VGM burs başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. KYK başvuruları ile birlikte VGM burs başvurularının da açılması bekleniyor.

        Geçtiğimiz yıl ortaöğrenim burs başvuruları 15 Ekim 2021 tarihinde; yükseköğrenim burs başvuruları ise 1 Kasım 2021'de başlamıştı.

        3

        VGM BURSU NE KADAR?

        2021-2022 eğitim yılından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 200 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 650 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 650 TL olarak belirlenmişti. Yeni eğitim öğretim yılı için burs miktarı hakkında bir açıklama gelmedi.

        4

        KİMLER VGM BURSUNDAN FAYDALANAMAZ?

        Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

        a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

        b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

        c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

        ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

        d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

        e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

        f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

        g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

        Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

        Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ