Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim VGM burs başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlıyor ve başvuru şartları neler 2022? VGM bursu ne kadar, kaç TL ve kimler alabilir?
        1

        Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursları için öğrenciler aramalara başladı. Konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruların cevaplarını bir araya getirdik. İşte 2022-2023 VGM burslarına ilişkin bilgiler...

        2

        KİMLER VGM BURSUNDAN FAYDALANAMAZ?

        Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.

        Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.

        3

        VGM BURSU NE KADAR?

        2021-2022 eğitim yılından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 200 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 650 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 650 TL olarak belirlenmişti. Yeni eğitim öğretim yılı için burs miktarı hakkında bir açıklama gelmedi.