Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ağbaba’dan kurultay açıklaması: “ AK Partinin vermediği zararı biz kendi kendimize verdik”

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,CHP’de yaşanan parti içi kurultay tartışmaları ile ilgili olarak, "Hiçbir siyasetçinin konumu ne olursa olsun CHP’yi yıpratmaya hakkı yok. Birbirimizi kırmaya, üzmeye hakkımız yok. Herkesin birbirine karşı saygılı olması lazım. AK Partinin vermediği zararı biz kendi kendimize verdik” dedi. 

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC)’ni ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun temennisinde bulundu.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MGTC Başkanı Fatih Avcı, Veli Ağbaba’nın Malatya’nın sorunlarını meclise taşıdığını ifade ederek, Ağbaba ile basının sıkıntıları hakkında istişarelerde bulundu.

        Ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan Veli Ağbaba ise, CHP’de yaşanan parti içi kurultay tartışmaları ile ilgili olarak, “Kimsenin hatta hele hele bir CHP'linin topluma umutsuzluk aşılamaya hakkı yok ve hiçbirimizin partide kavga etmeye hakkı yok. Bir gerçek var, biz 24 Haziran seçimlerinde hem milletvekilliğinde hem de cumhurbaşkanlığında parti olarak kazanamadık. Bunun bir muhasebesi yapılması gerekiyor mu? Kesinlikle muhasebesi yapılması gerekiyor. Seçimlerden çıkıldıktan hemen sonra bir değerlendirme yapılmadan böyle bir tartışmanın yapılması partiye zarar veriyor. Burada mutlu olan tek bir parti var o da AK Parti ve CHP'nin karşıtları. Herkes bayram ediyor. Bir öz eleştiri lazım mı? Kesinlikle lazım. Yanlış varsa bu yanlışın hep birlikte giderilmesi ve düzeltilmesi lazım. Hiçbir siyasetçinin konumu ne olursa olsun CHP’yi yıpratmaya hakkı yok. Birbirimizi kırmaya, üzmeye hakkımız yok. CHP Genel Başkanı bu konuda elbette bir değerlendirme yapacak. Türkiye'nin gündeminin bu olmaması gerekiyor. Herkesin birbirine karşı saygılı olması lazım. Herkesin bu yolda beraber yürüyeceğini unutmaması lazım. AK Partinin vermediği zararı biz kendi kendimize verdik” şeklinde konuştu.

        BAKMADAN GEÇME