Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video En yaşanılabilir şehirler listesi

        Dünyanın en yaşanılabilir şehri neresi? Bu sorunun yanıtını arayan bir düşünce kuruluşu, şehirleri tek tek inceledi ve bunun sonunda bir liste hazırladı... Listenin 1'inci sırasında Avusturya'nın başkenti Viyana yer alırken son sırada ise Suriye'nin başkenti Şam var.

        Düşünce Kuruluşu "Economist Intelligence Unit", en yaşanılabilir şehirler listesini yayınladı. Listenin 1'inci sırasında, Avusturya başkenti Viyana var. Liste yapılırken sağlık, eğitim, istikrar ve altyapıya bakıldı... Suç oranları, sosyal kalkınma, kültür ve çevre gibi unsurlar da değerlendirildi. Viyana böylece, geçen yılın birincisi Avustralya'nın Melborn kentini geride bıraktı. Listede yedi yıldır birinci gelen Melborn, bu yılki sıralamada ikinci sırada yer aldı. 

        En yaşanabilir şehirler (şehir ülke): Viyana - Avusturya , Melbourne - Avustralya, Osaka - Japonya, Calgary - Kanada, Sydney - Avustralya, Vancouver - Kanada. 

        Listeye göre, kentlerin yaklaşık yarısı bir önceki yıla göre ilerleme kaydetti. Tokyo, Toronto, Adelaide ve Kopenhag da , en yaşanılabilir şehirler listesinde ilk ona girdi. Yaşam koşullarının en kötü olduğu şehirlerin son sırasında ise Suriye'nin başkenti Şam var. Şam'ı; Dhaka, Lagos, Karaçi, ve Port Moresby izledi. Trablus, Cezayir ve Dakar da listenin sonunda yer alan 10 kent arasında... 

        En az yaşanabilir şehirler (şehir ülke) - Şam - Suriye, Dhaka - Bangladeş, Lagos - Nijerya, Karaçi - Pakistan, Port Moresby - Papua Yeni Gine

         

         

        BAKMADAN GEÇME