Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Rus muhalif gazeteci Ukrayna'da öldürüldü

        Muhalif Rus gazeteci Arkadiy Babçenko, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki evinde sırtından silahla vurularak öldürüldü. Şüpheler Rusya üzerinde toplanmış durumda... Rusya ise suçlamaları reddediyor.

        Rus muhalif gazeteci Arkadiy Babçenko, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki evinin girişinde silahlı saldırıya uğradı. Sırtından vurulan Rus gazeteci, hastanede götürülürken yolda hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili Ukrayna'da soruşturma başlatıldı. Babçenko'nun muhalif kimliği nedeniyle şimdi gözler Rusya'ya çevrildi. Cinayetin arkasında Rus gizli servisi olabileceği iddia ediliyor. Moskova ise iddiaları kesin bir dille reddediyor. O isimlerden biri Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov... Lavrov'un hedefinde batı ülkeleri vardı. Soruşturmalar sonuçlanmadan Rusya'yı suçlamanın moda haline geldiğini söyledi.

        Lavrov, "Kiev'de bir trajedi daha yaşandı. Arkadiy öldürüldü, kendi evinin girişinde vuruldu. Ukrayna başbakanı çoktan saldırının Rus gizli servisleri tarafından gerçeleştirildiğini söyledi ama inceleme henüz başlamadı bile" dedi.

        PUTİN'E, RUSYA'NIN SURİYE POLİTİKASINA MUHALİF BİR İSİMDİ

        Kremlin ise cinayetle ilgili doğrudan Ukrayna'yı suçladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Maalesef Ukrayna, gazeteciler için çok tehlikeli bir yer haline geldi" dedi. Uluslararası topluma, Ukrayna'ya karşı baskı uygulama çağrısı yaptı. Moskova'ya yönelik suçlamalar sürerken, Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko'dan soruşturmaya yardım önerisi geldi.

        Kiev'de suikasta kurban giden Arkadiy Babçenko, Rusya lideri Vladimir Putin'e yönelik muhalif bir isim olarak biliniyordu. Ülkesinin Suriye ve Ukrayna politikalarına da açıkça karşı çıkıyordu. Öyle ki Suriye'ye konser vermeye giden uçakta hayatını kaybeden Kızıl Ordu Korosu üyeleri için üzülmediğini söylemişti. Bu açıklamaları onu Rusya'yı terk etmek zorunda bırakmıştı. Rus gazeteci geçen yıldan bu yana Ukrayna'da yaşıyordu. Kiev’de Kırım Tatar televizyonu ATR'de kendi programını sunuyordu.

         

        BAKMADAN GEÇME