Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sultangazi’de dehşet saçan gaspçılar kamerada

        Sultangazi'de 3 gaspçının yabancı uyruklu şahsı gasp etme anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Bir kaç saat sonra yakalana gaspçıların çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre olay, 12 Şubat Çarşamba günü akşam saat 20.45 sıralarında Uğur Mumcu Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Emir B. (20), Salih Ç. (19) ve V.K. (17) isimli 3 gaspçı, caddede yürüyen yabancı uyruklu S.C.(17)’yi bir süre takip etti. Şüpheliler daha sonra genci başka bir sokakta “saat sorma” bahanesi ile durdurarak dövmeye başladılar. Şüpheliler, aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle yere yığılan S.C.’nin üzerindeki cep telefonunu alarak olay yerinden uzaklaştı.

        İhbar üzerine olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, elde edilen güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek, faillerin eşkallerini tespit etti. Gaspçıların 3 kişi oldukları ve bulunabilecekleri yerler tespit edilerek yapılan kontrollerde, şüphelilerin gasp ettikleri telefonun kilidini kırdırmak için telefoncuya götürdükleri anlaşıldı. Polis, aynı gün saat 23.30 sıralarında Emir B. (20), Salih Ç. (19) ve V.K. (17) isimli şüphelileri gasp ettikleri telefon ile birlikte 50. Yıl Mahallesinde yakalayarak gözaltına aldı. Gasp edilen telefon ise yancı uyruklu gence teslim edildi.

        Yakalanan zanlılardan Emir B.’nin “Yağma”, “Kasten Yaralama” ve “Kasten Yaralama/Mala Zarar Verme” konularından 6 suç kaydı, Salih Ç.’nin “Kasten Yaralama”, “Kasten Yaralama/Tehdit/Hakaret”, ve “Kasten Yaralama/Yağma” konularından 6 suç dosyası, 17 yaşındaki V.K.‘nin ise “Hakaret” konusundan 1 suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

        Polis tarafından olaydan kısa süre sonra yakalanan 3 gaspçı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 13 Şubatta sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Öte yandan, yabancı uyruklu gencin darp edilerek gasp edilmesi ve kafasını tutarak geri kaçtığı anları ise bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, cadde üzerinde yürüyen S.C., bir sokağa girdiği sırada kendisini takip eden 3 kişi tarafından önü kesilerek feci şekilde dövülüyor. Genç, yumruk darbeleriyle yere yığılıyor. Gaspçılar yere yığılan genci tekmelemeye devam ediyor.

        BAKMADAN GEÇME