Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Teke Tek - 2 Şubat 2021 (Salgın destekleri işletmelerin giderlerini karşıladı mı?)

        Fatih altaylı ile Teke Tek’te gıda firsatçılığı iddialarından kapanan işletmelere; turizmin durumundan devlet yardımlarının etkisine salgın sonrası sektörlerin durumu masaya yatırılıyor.

        Teke Tek'te TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: "Turizmdeki kaybımız yüzde 72 civarında. Avrupa'nın payı yüzde 50'nin üzerindedir. Turistler karantina süresinden ötürü gelmek istemiyor. Avrupa'daki gibi hibe yardımları Türkiye'de yapılamadı"

        Teke Tek'te TURYİD Başkanı Kaya Demirer: "Aşılamayı eylül ayına kadar yüzde 60 oranında bitirebilirsek turizm ve gastronomi sektöründe durum değişir. Çalışanlar şu an evinde oturuyor. Ne yazık ki bir kısmı da sektörü terk ediyor"

        Teke Tek'te AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş: "Geçen yıl AVM'ler cirosunun yüzde 40-45'ini kaybetti. Tüketicinin alışkanlığı da değişti. Artık sadece alacağını alıp, çıkıyor. En çok sıkıntıyı AVM içindeki sinema, tiyatro ve restoranlar çekiyor"

        Teke Tek'te TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: "Cumhurbaşkanımız, turizm sektörünü stratejik sektör ilan etmişti. Pandemiye kadar çok önemli destekler aldık. Fakat pandemiden sonra acenteler sıkıntıya düştü. Ciddi şekilde hibe beklentileri var"

        Teke Tek'te Ali Ekber Yıldırım: "Pandemi döneminde tarım sektörü aynı sağlık sektörü gibi ara vermeden çalışmaya devam etti. Fiyatı artıran ise yanlış tarım politikaları oldu. Kendimiz de yeterince üretemeyince fiyatlar arttı"

        Teke Tek'te TURYİD Başkanı Kaya Demirer: "Sektörün üçte biri zor durumda. Restoranların vergileri haziranda başlatılsın ki tahsil edilsin. Devlet, KDV indirimi ile iyi yaptı. Haziran'da bitiyor, yıl sonuna kadar uzatılmasını talep ediyoruz"

        Teke Tek'te AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş: "Türkiye'nin birçok şehrinde AVM'ler doyuma ulaştı. Biz AYD olarak regüle edilmesini istiyoruz. Ayrıca AVM'si olmayan 15-16 şehrimiz var. Yatırımlar yeni yerlere kayabilir"

        Fatih Altaylı soruyor; TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Gazeteci-Tarım Yazari Ali Ekber Yıldırım, AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Dünya Teke Tek’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME