Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye'yi, NATO'da etkisizleştirmek isteyenler kimler? | Teke Tek - 22 Şubat 2021

        Sorulmayanların sorulduğu sadece gerçeklerin konuşulduğu bir ekran klasiği Teke Tek...

        Irak'ın kuzeyinde yoğunlaşan operasyonların dış politikaya etkisi ne olacak?

        ABD, PKK/YPG'yi desteklemeye devam edecek mi, Türkiye sınırına yeni üs iddiası doğru mu?

        S-400 ve F-35 sorunu nasıl çözülür, Rusya ile ilişkiler bu çözümden nasıl etkilenir?

        Teke Tek'te Prof. Dr. Çağrı Erhan: "Trump giderken Türk-Amerikan ilişkilerinde ciddi sıkıntılar vardı. Biden döneminde de azalmadığını görüyoruz. Onun ekibinde sorunların bitmesini arzulayan da yok. İşimiz kolay değil"

        Teke Tek'te EDAM Başkanı Sinan Ülgen: "Türkiye'nin Batı ile ilişkisi sadece ABD'ye indirgenemez. Fakat NATO ilişkisi içerisinde ABD ile ön planda olan bir ağırlığının olduğu gerçek... ABD, Türkiye'yi de önemsiyor ama stratejik odağının özünde öncelikle Doğu Asya ve Çin var"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Zeynep Oktav: ABD ve müttefikleri onların çıkarları doğrultusunda hareket eden bir Türkiye istiyor. Fakat ABD ile ilişkiler de artık Türkiye küçük ortak değil, dikkate alınacak bir ülke konumuna geldi"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Barış Doster: ABD'nin Türkiye'ye ve Ortadoğu'ya bakışı emperyalist mercekten süzülüp gelir. ABD 'demokrasi' getirmek istiyor denilince benim aklıma İran, Afganistan, Küba gelir. Özgürlükten bahsedecek son kişi ABD başkanlarıdır

        Teke Tek'te Prof. Dr. Zeynep Oktav: "Türkiye, ABD'den vazgeçemeyeceği gibi NATO içinde de mutlaka kalması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu üyelik sayesinde İran, Rusya ve diğer Ortadoğu ülkeleriyle önemli bir kozu elinde bulunduruyor"

        Fatih Altaylı soruyor; Akademisyenler Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Prof. Dr. Barış Doster ve Edam Başkanı Sinan Ülgen yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME