Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kızıl Gezegen ile Salda Gölü arasındaki ilişki ne? | Teke Tek Bilim - 28 Şubat 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de Mars’a inen keşif aracı Perseverance’e dair bilinmeyenler, “Mars’a inilmedi” iddiaları, Mars’ta yaşam arayışı  ve Salda Gölü’nün Mars’la ilişkisi tartışılıyor...

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Ersin Göğüş: "Mars bambaşka bir yer ama bir o kadar da dünyaya benziyor. Suyun izlerini barındırdığı için bizi geçmişimize götürüyor aynı zamanda geleceğimizi de gösterebilir. Dünyayı hoyratça kullanıyoruz, sonumuz Mars gibi olur"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Behçet Açıkmeşe: "NASA’nın Mars’a inen Perseverance aracının yön bulma ve kontrol algoritmalarını geliştiren ekipte yer aldım. Başarılı bir şekilde 2012'de Curiosity'de de kullanıldı. Mars'a sinyali 13 dakikada gönderiyoruz"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Nurgül Çelik Balcı: "Salda Gölü bütün dünya için doğal bir laboratuvar. 3.5 milyar yıl önce Mars'a gitseydik, Salda'yı görecektik diyebiliriz"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Ersin Göğüş: "Canlıların ihtiyacı olan şey su, yiyecek ve üremektir. 12 milyon canlı bununla meşgul. İnsan ise bu canlıların içinde merak edip soruyor: Bu koca evrende bir tek ben mi varım?"

        Fatih Altaylı soruyor, Akademisyenler; Astrofizikçi Prof. Dr. Ersin Göğüş, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Nurgül Çelik Balcı ve Nasa’nın Mars Projesi ekibinde de yer alan Prof. Dr. Behçet Açıkmeşe Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME