Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Açık ve Net - 13 Aralık 2020 (Parlamenter sisteme dönüş mümkün mü?)

        Kübra Par’la Açık ve Net’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakü mesajlarından İran’dan gelen açıklamalara; Kafkasya’daki güç dengelerinden batı ile yaptırım polemiğine öne çıkan sıcak başlıklar masaya yatırılıyor

        Parlamenter sisteme dönüş mümkün mü? #AçıkveNet'te Ahat Andican: Başkanlık Sistemi'nin yürümediği belli. Bu sistem gelinceye kadar idare edilmemiş miydik? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi savunuyoruz.

        Parlamenter sisteme dönüş mümkün mü? #AçıkveNet'te Cem Küçük: AK Parti ve MHP de bu sistemi değiştirmeye kalksa bile bence değişmemeli. Doğu Akdeniz'deki gibi hızlı karar alınma konusunda bu sistemin iyiliğini çok gördük. Bürokrat atamasında iyi işler yapıldı.

        Parlamenter sisteme dönüş mümkün mü? #AçıkveNet'te Dr. Sinan Oğan: Muhalefet partileri yarın seçim olduğunda kazansa bile en az bir dönem bu sistemle gitmek zorunda. Önce anayasa çalışması yapmaları gerekecek. Bu da en az 3 yıl demek Parlamenter sisteme dönüş mümkün mü? #AçıkveNet'te @Nagehan Alçı: Muhalefet bence terminolojide hata yapıyor. Türkiye'nin sorunlarını çözmek istiyorlarsa "Güçlendirilmiş Başbakanlık" modelini önermeliler. Başbakanın güçlü yetkilerle donatıldığı bir sistem bu.

        Güçlü parlamenter sistemden kasıt ne? #AçıkveNet'te Berhan Şimşek: Yaşamın bütün alanlarını içine alacak bir anayasaya ihtiyacımız var. Demokrasi kurumlar, kurallar ve kurullar silsilesiyle yönetilir. Burada bir kişi var. Hızlı karar alınıyor diye sağlıklı bir karar da alınamadı

        Trump'tan yaptırıma veto tweeti ne anlama geliyor? #AçıkveNet'te Dış Politika Uzmanı Ali Çınar: Trump, bu tasarıyı Türkiye'deki yaptırımlarla ilgili nedenden dolayı değil, kendi istediği bazı maddelerin geçmemesi nedeniyle veto edecek.

        Kübra Par soruyor; CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun, Türksam Başkanı-24. Dönem Milletvekili Dr. Sinan Oğan, İYİ Parti Milletvekili Ahat Andican ve Gazeteci Cem Küçük Açık ve Net’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME