Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bakanlar Gara Operasyon'u için ne söyledi? | Teke Tek - 16 Şubat 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek’te bakanlarIn Meclis’teki Gara mesaisi,  Pençe Kartal-2 harekatı sonrası Türkiye’nin atacağı yeni adımlar ve siyasette tekrar gündeme gelen parti kapatma tartışması masaya yatırılıyor.

        Teke Tek'te Akademisyen Prof. Dr. İlyas Topsakal: Bu bölgede 13 PKK kampı var. Gara 75 km genişlikte ve 25 km derinlikte. 300 kişilik küçük bir grupla gitmişiz. Başlangıçta çok çatışma olmuş. Mağaranın olduğu yeri bulmak ve yürümek çok zor"

        "İktidar sanki olanlardan sadece muhalefet sorumluymuş, 6 yıl önce kendisi yokmuş gibi konuştu. Muhalefet tarafı da terörü lanetlemekle birlikte bu kez iktidarı eleştirdi" Teke Tek'te Gülfem Saydan Sanver, Bakanlar'ın Meclis'teki konuşmasını iletişimci gözüyle yorumladı

        "Bakanlar çıkıp konuşarak doğrusunu yaptı. Vatandaş böyle durumlarda 'çık konuş, benimle paylaş' beklentisini taşıyor. İlk kez böyle bir olayın ardından beraber olabilmenin verdiği duyguyu yaşadık" Teke Tek'te Faruk Acar, Bakanlar'ın Meclis'teki konuşmasını yorumladı

        Teke Tek'te Prof. Dr. İlyas Topsakal: Türkiye NATO'dan çıksın diyemem çünkü kendini garanti altına alacak daha orijinal, güçlü bir yapı oluşturmuş değil. Fakat bu 'NATO, Türkiye'nin içişlerine karışsın' anlamına da gelmez"

        Teke Tek'te Dr. Gülfem Saydan Sanver: "NATO ile sorunlar yaşadığımız bir gerçek. Siyasetçilerimiz sorguluyor olsa da askeri işbirliklerimizi devam ettirme çabası var. Öyle kolay kolay çıkma planımız olduğunu zannetmiyorum"

        Fatih Altaylı soruyor; Siyasal İletişim Uzmanı Dr. Gülfem Saydan Sanver, Araştırmacı-Siyasal İletişimci Faruk Acar ve Akademisyen Prof. Dr. İlyas Topsakal Teke Tek’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME