Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video F-35/S-400 düğümü artık çözülebilir mi? | Açık ve Net - 15 Haziran 2021

        Kübra Par’la Açık ve Net’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Zirvesi temasları, Biden görüşmesinin yansımaları ve iç siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor

         

        Açık ve Net'te Turan Aydoğan: "Zirvenin eleştirilecek yanı Afganistan'ın güvenliğine talip olmamızdır. ABD askerini çekmeyi düşünürken, Mehmetçiğimizi oraya göndermenin yanlış olduğunu düşünüyoruz"

         

        "ABD, Türkiye'nin kenara atılacak bir müttefik olmadığının farkında. 70'ler, 80'ler ve 90'lardaki Türkiye'den fersah fersah ilerideyiz. Dış politikada ortaya koyduğumuz doktrin ABD'nin dikkatini çekiyor" Açık ve Net'te Mücahit Birinci dünkü görüşmeyi değerlendirdi

         

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ahat Andican yanıtladı: "Sayın Erdoğan 'Hamdolsun' diyerek uluslararası kamuoyu önünde bunu kabullendi gibi bir algı oluşturdu. Hiç beklenmeyen bir açıklama yaptı"

         

        "Masanın gücü sahadaki kararlılığınızdan gelir. Gündeme gelse iyi olurdu ama zaten sahada gerekli cevabı veriyoruz" Açık ve Net'te Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu "24 Nisan" polemiğini yorumladı

         

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Barış Doster: "Uluslararası zirvelere büyük anlamlar yüklemem. NATO Zirvesi'ne kurumsal kimliğinin gerektirdiği öncelikler damga vurur. Diğer üyelerin kendi ajandalarını dikte ettirmesi kolay değildir"

         

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav: "Ermenistan, Karabağ konusunda dünyaya rezil oldu. ABD, Fransa ve Rusya ise etkisiz kaldılar. Artık bu saatten sonra 'Ermeni Soykırımı' deseler ne olur, demeseler ne olur"

         

        Kübra Par soruyor, AK Parti MKYK Üyesi - Hukukçu Mücahit Birinci, CHP İstanbul Milletvekili - Hukukçu Turan Aydoğan, Akademisyenler Prof. Dr. Barış Doster, Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican Açık ve Net’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME