Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video “Kanal İstanbul ile büyük riske giriliyor” | Teke Tek - 19 Nisan 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek'e DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuk oluyor.

        Teke Tek'te Ali Babacan: "Gerekli tedbirleri Türkiye alamadı. Süreci ağır yaşıyoruz. Pandemi öncesi MB'nin rezervleri eritilmeye başlanmıştı. Yedek akçeler sıfırlanmıştı. Kamu sivil toplum ve özel sektörle beraber çalışsın dedik, bu da olmadı"

        Teke Tek'te Ali Babacan: "Bu salgından ilk etkilenecek küçük esnaftır, turizmdir. Onlara destek mekanizmaları uygulayın dedik. Doğrudan ve kredi desteği. Fakat pandemiden önce bütçe bozulduğu için yükünü kaldıracak bir bütçe kalmamıştı"

        Teke Tek'te Ali Babacan: "Çözüme özgürlüklerden başlamak gerek. Ayrıca doğru adımlar atacaksınız, yetkin kadronuz olacak, şeffaf olacaksınız. Benim dönemimde her sene daha iyiye gidiyorduk. Öngörülebilirlik vardı. AB süreci de tavsayınca bu duruma geldik"

        "İlk istifa mektubum 2009'dur. Sonra 2011 ve en son 2015. Her defasında 'düzelir, yapılır' dendi. İçeride olup 100 hata varsa 30-40'ını önleyebilirsen memlekete hizmettir dedim. Artık önleme gücüm olmayınca bıraktım"

        Teke Tek'te Ali Babacan: "Yeterince teknik analiz yapılmadı. Bekamız için önemli olan Montrö de risk edilir. Türkiye'ye damga vuracağız diye çok büyük bir riske giriliyor. Halbuki Kanal İstanbul'un parasıyla ülkenin sulama ihtiyaçları sıfırlanır"

        Fatih Altaylı siyasetin sıcak başlıklarını soruyor; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME