Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video "Zihniyet değişimi" nasıl olacak? | Açık ve Net - 8 Mart 2021

        İnsan Hakları Eylem Planı nasıl hayata geçirilecek? Hak ve özgürlükler genişleyecek mi? Yargı kararları neden tartışma konusu oluyor? Anayasa mahkemesi ve AİHM tartışmalarına nasıl bakıyor? "Sosyal medya yargısı" yorumlarına ne diyor?

        Açık ve Net'te Gazeteci Nagehan Alçı: "Bu çalışmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Liberal ve özgürlükçü. Zihniyet dönüşümü konusunda bir irade görüyorum ama bugünden yarına hemen olabilir mi? Emin değilim"

        Açık ve Net'te Gazeteci Deniz Zeyrek: "Sayın Gül'ü kabine içinde her zaman farklı bir yere koyarım. Görüşlerini samimi bulurum. Şu an kişiye göre bir hukuk ortamı var. Bu yüzden kendisine destek vermeyi arzuluyorum ama umutsuzluğumu da söylemem gerek"

        Açık ve Net'te Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir yanıtladı: "Hukukun üstünlüğünü egemen kılmayı amaçlıyor. Teorik olarak bilimsel ve akademik bir metin gördüm ama belirleyici olan uygulama ve fiiliyat olacak"

        Açık ve Net'te Dr. Ramazan Arıtürk: "İnsan Hakları Eylem Planı'nın içeriğini çok beğendim. Özel olarak çalışılmış. Yargının problemleri konusunda güzel tespitler var. Çözüm konusunda ciddi bir arayış olduğu kanısındayım"

        "Sayın Gül'ün açıklamalarını dinledim. Büyük bir dönüşüm beklemiyorum. İnsan Hakları Eylem Planı yargıyı düzeltme amacı taşıyor ama söz değil icraat lazım" Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen, Adalet Bakanı Gül'ün açıklamalarını değerlendirdi

        Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Hukukçular, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Dr. Rezan Epözdemir, Dr. Ramazan Arıtürk ve Gazeteciler Deniz Zeyrek ve Nagehan Alçı yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME