Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 2 Nisan 2020 (Koronavirüs vaka sayısındaki artışın önüne nasıl geçilecek?)

        Para Gündem'de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, Üsküdar Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Güney Kore'de yaşayan Türk vatandaşı Gizem Türkmenoğlu, Güney Kore'nin koronavirüs ile mücadelesini anlattı.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 277'ye yükseldi. Son 24 saatte 63 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, vaka sayısı 2 bin 148 kişi arttı. Toplam koronavirüs vaka sayısı 15 bin 679 oldu. Koronavirüsün seyri ne olur? Önümüzdeki günlerde bizi ne bekliyor, tedbirler artar mı? Bölgesel tedbirler alınır mı? İstanbul'a özel tedbirler alınır mı? Seyahat kısıtlaması genişletilir mi? Şehirlere özel tedbirler mi alınmalı? Vaka sayısındaki artışın önüne nasıl geçilecek? Kontrollü yaşama alışamadık mı? İzolasyonu sğalıyor muyuz, koronadan nasıl korunacağız? Maske takalım mı, takmayalım mı? Korona bulaşma riski yüksek olan yerler neresi? Hastanelerde alınan tedbirler ne? Korona teşhisi için hangi testler yapılıyor? Bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendireceğiz? Koronaya karşı bir ilaç var mı? Virüse karşı nelere dikkat etmeliyiz?

        - Dünya koronavirüs ile nasıl savaşıyor? Ülkeler nasıl tedbir aldı ve hangi tedbirler işe yaradı? Dünya virüs savaşından nasıl çıkacak? Koronavirüs aşısı çalışmaları ne durumda?

         

        BAKMADAN GEÇME