Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 23 Mart 2020 (Dünya koronavirüsün yayılmasını nasıl engelleyecek?)

        Para Gündem’de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Klimik Derneği Başkanı/Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap ve Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Deniz Alkaç ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Türkiye’de can kaybı 30’a yükseldi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada “Toplam 20 bin 345 test yapıldı, 1236 tanı kondu” dedi. Salgının önüne nasıl geçilecek? Dünya koronavirüsün yayılmasını nasıl engelleyecek? “Evde kal” çağrısı neden önemli? Sosyal mesafe ile salgının yayılma hızı düşürülebilir mi? Vaka sayısında artış bekleniyor mu, tedbirler artar mı? Gençler için risk ne? Dünyada koronadan ölen gençlerin sayısı ne? Kimler korona testi yaptırmalı? Nerede test yaptırabiliriz? Hangi şikayetler olduğunda korona testi yapılıyor? Eve girerken nelere dikkat etmeliyiz? Evde ne tür önlemler almalıyız? Koronadan nasıl korunacağız? Koronaya karşı bir ilaç var mı? Koronaya karşı nasıl beslenmeliyiz? Yeni tedbirler yeterli mi? “Evde kal” çağrısına neden uymadık? Koronavirüs psikolojimizi nasıl etkiledi? Türkiye şu anda ne durumda? Sosyal izolasyon neden önemli? Hamilelerde koronavirüs tedavisi nasıl yapılıyor? Dünya koronavirüsü neden kontrol edemedi? Eldicen kullanmak doğru mu, nelere dikkat etmeliyiz? “Hızlı tanı kiti” bize ne sağlayacak? Günde ortalama kaç tane korona testi yapılıyor?

        - Koronavirüsün ekonomiye etkisi ne olur, ne bekleniyor? Virüs tedbirleri artırılır mı? Marketlerde alınan koronavirüs tedbirleri ne? Sosyal mesafeyi uyguluyor muyuz? Market çalışanları için alınan tedbirler ne? Ürün ve mağaza hijyeni nasıl sağlanıyor? Alışveriş alışkanlığımız değişti mi? Koronavirüs sonrası vatandaş en çok ne alıyor? Gıdada bir sorun var mı? Boşalan market rafları hemen dolduruluyor mu? Gıdada fiyat artışı var mı? Koronavirüs cebimize nasıl yansıyor? Gereğinden fazla alışveriş yapmak doğru mu?

         

         

        BAKMADAN GEÇME