Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 24 Nisan 2020 (Türkiye'de salgın ne durumda; hayat ne zaman, nasıl normalleşecek?)

        Para Gündem'de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi/Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Çıragil ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi; Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar ABD'nin, Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran ise İngiltere'nin koronavirüs salgını ile mücadelesini anlattı.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Türkiye'de salgın ne durumda? Vaka ile iyileşen hasta sayısı arasındaki fark düşüyor mu? Aşı ve ilaç çalışmaları ne aşamada? Hayat ne zaman, nasıl normalleşecek? Normalleşme sürecine geçişimiz için ne belirleyici olacak? Kısıtlamalar salgının seyrini nasıl etkiliyor? Kademeli normalleşmeye ne zaman ve nasıl geçebileceğiz? Okullar ne zaman açılır? Dünya koronaya karşı ne yapıyor? Koronavirüs tedbirleri artırılır mı, kademeli azalır mı? ABD ve Avrupa nerede yanlış yaptı? Koronavirüs gölgesinde Ramazan... Bu yıl Ramazan özellikle nelere dikkat edilmeli? Türkiye'nin salgın yönetimi nasıl? Kademeli normalleşme olacak mı? Sokak kısıtlaması devam edecek mi? 1 Mayıs ile beraber 3 günlük kısıtlama uygulanır mı?

        - Koronavirüs salgını ve ekonomi... Koronanın ekonomiye etkisi ne? Korona en çok hangi sektörü etkiledi? Korona turizmi nasıl etkiledi? Bu yıl tatile gidebilecek miyiz? Dünya koronavirüs sonrası için ne planlıyor? Korona dünya ekonomisini vurdu; koronavirüs salgını dünya politikasını nasıl etkiler?

        - ABD tedbir almakta neden geç kaldı? ABD tedbirler gevşetiyor mu? ABD korona sürecini yönetemiyor mu? Korona İngiltere'yi nasıl etkiledi? İngiltere'de normalleşme başladı mı? Avrupa'da önlemler gevşiyor mu?

         

        BAKMADAN GEÇME