Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 27 Mart 2020 (Koronada can kaybının ve vaka sayısı artışının önüne nasıl geçilecek?)

        Para Gündem'de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75'e ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklama toplam vaka sayısının 3 bin 629'a çıktığını söyledi. Can kaybının ve vaka sayısının artışının önüne nasıl geçilecek? Kontrollü yaşam salgını önler mi? Korona tedbirleri artırılır mı?  İstanbul'da kontrollü kısıtlama uygulanabilir mi? Korona için kritik haftada mıyız? Kontrollü yaşamaya alıştık mı? Koronavirüs hayatımızda neleri değiştirdi? Şehirlerarası seyahate kısıtlama getirilecek mi? Sokağa çıkma yasağı gündeme gelir mi? Aşı çalışmaları ne durumda? Koronavirüs vücutta kalıcı hasara neden oluyor mu? Sosyal izolasyona uyuyor muyuz? Uyarıları dikkate almazsak bunun sonucu ne olur? Koronavirüs dünyayı nasıl değiştirecek? Evde vaktimizi nasıl geçiriyoruz? Ruh halimiz nasıl? Koronavirüs tehdidi bittiğinde ilişkiler eskisi gibi olur mu? Dünya virrüsle nasıl mücadele ediyor? Türkiye'de erken tanı nasıl? Koronavirüse karşı evde almamız gereken tedbirler ne? Eve girdiğimizde ilk yapmamız gerekenler ne? Koronadan nasıl korunacağız, tedbirler işe yarıyor mu? Doğru bildiğimiz yanlışlar ne? Koronavirüse karşı yeni tedbirler gündeme gelir mi? Tedbirlere rağmen korona vaka sayısı neden artıyor?

        - Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim süresi yine uzatılır mı? Süreç ne gösteriyor? Çocuklar yazın okula gidecek mi? Koronavirüs nedeniyle eğitimde nasıl bir düzenleme olacak? Uzaktan eğitim nasıl gidiyor? Çocuklar sisteme alıştı mı, veliler ne diyor? Uzaktan eğitim başarıyı etkiler mi? Evde çocuk için okul disiplini nasıl sağlanacak? Özel okul ödemeleri ne olacak? Çocuklar eşit şartlara sahip mi? Uzaktan eğitimde çocuklar için ne gibi sorunlar var?

         

        BAKMADAN GEÇME