Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Spor UEFA, Galatasaray kararını açıkladı: Men yok, para cezası var

        UEFA, Galatasaray'a Finansal Fair Play kuralları kapsamında para cezası ve futbolcu sayısı kısıtlaması cezaları verdi. Sarı-kırmızılı kulübe 6 milyonu kesin, 9 milyonu şartlı olmak üzere 15 milyon euro para cezası verildi. Galatasaray 6 milyon euroluk cezayı 3 yılda 2 milyon euroluk 3 taksitle ödeyecek. UEFA ile yapılan anlaşmaya göre, Galatasaray'ın 2018-2019 sezonunu 20 milyon euro zararla, 2019-2020 sezonunu 10 milyon euro zararla, 2020-2021 sezonunu ise borçsuz tamamlaması gerekiyor. Sarı-krmızılılar bu anlaşmaya uymadığı takdirde 9 milyon euroluk şartlı ceza devreye girecek. 

        Öte yandan UEFA, Galatasaray'a UEFA organizasyonlarında bildirebileceği oyuncu sayısında da kısıtlamaya gitti. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde 25 yerine 21 kişilik kadroyla mücadele edecek. Bu rakam finansal şartların yerine getirilmesi halinde, her yıl artı 1 olarak revize edilecek. Galatasaray'a oyuncuların maaşı konusunda kriter getirilmedi ancak transfer için sattığı kadar alma şartı getirildi. 

        UEFA'nın kararı hakkında konuşan Başkan Mustafa Cengiz, bundan sonra çok dikkat edeceklerini belirterek, ''Neredeyse her hafta görüştük, 4 aydır pazarlık yaptık. Galatasaray’ın minimum cezayı alması için uğraştık ve bunu başardık. 4 ay boyunca yaptığımız görüşmeler sonucunda UEFA’yı ikna ettik. Artık Galatasaray'ın daha iyi yönetilmesi gerekiyor ve biz bunu başaracağız'' dedi.

         

        BAKMADAN GEÇME