Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Burası Haftasonu - 16 Mayıs 2020 (Koronavirüs salgınının R0 oranı nasıl düşer?)

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Meyve-sebze fiyatı normalleşecek mi? Patates-soğan fiyatları ne olur? Salgından sonra tarım nasıl olmalı? Gıdada kendi kendine yetmenin önemi daha da arttı mı? Salgın sonrası gıda kıtlığı olur mu? Salgın sonrası hayvancılık biter mi? Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya anlatıyor.

        Bu yaz maskeli tatil mi? Sosyal mesafe nasıl korunacak? Salgında R0 oranı nedir? Salgında R0 oranı ne olmalı? Gribin R0 oranı ne? Hayat nasıl normalleşmeli? Bayramda kısıtlama olmalı mı? Sivrisinekler virus bulaştırır mı? Maskeler korunmada yeterli mi? Denize veya havuza girmek riskli mi? Sosyal mesafe ihlal ediliyor mu? İkinci dalga tehlikesi var mı? Salgının etkin ilacı bulundu mu? Grip tedavisi Kovid-19’a etki eder mi? Mutasyon aşıyı etkisiz kılar mı? Kovid-19 aşısı ne zaman bulunur? Sıcak hava virüsü öldürür mü? Evcil hayvanlardan virus bulaşır mı? İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferah Ece, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

        Emrah nasıl evde kaldı? Salgında sanatçılar neler yapabilir? Emrah, salgın bittiğinde ilk ne yapacak? Sanatçı Emrah, salgın için yazdığı şarkı ve klibiyle ilk kez, haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’na konuk oluyor.

        BAKMADAN GEÇME