Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Burası Haftasonu - 19 Aralık 2020 (Koronavirüs aşıları nasıl oldu da bu kadar çabuk geliştirildi?)

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Gelecek görülebilir mi? Kovid-19 sonrası nasıl bir dünya? Koronavirüs sonrasında yeni salgınlar olacak mı? Sağlıkta nanoteknolojinin rolü ne? Mobil sağlık nedir? Hastaneye girmeden tedavi olmak mümkün mü? Sağlık dijitalleşecek mi? Sağlıkta yapay zekanın yeri ne? İlaç tedavilerinde neler değişecek? İlaçlar genlere göre mi verilecek? Uzun yaşam, sistemi zorlayacak mı? Yaşlanmadaki yavaşlama hangi sorunları çıkaracak? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Sağlık Fütüristi Dr. Cenk Tezcan değerlendiriyor.

        Gaziantep’te bir hastanede yoğun bakımda patlama meydana geldi. 8 kişi hayatını kaybetti. Peki o hastanede oksijen tüpü neden patladı? Yoğun bakım ortamındaki oksijen neden patlar? Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

        Koronavirüs önlemleri etkili oluyor mu? Hastanelerde son durum ne? Yoğun bakımlar rahatladı mı? Aşılar ne kadar koruyacak? Alerjisi olanlar için risk var mı? Alerjisi olanlara aşı nasıl yapılacak? Kovid-19 geçirenler ne zaman aşı olacak? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

        Dünya aşıya karşı niçin temkinli? Şüphelerin nedeni hız mı? Aşılar nasıl oldu da bu kadar çabuk geliştirildi? Sınırlarda aşı zorunluluğu olacak mı? Dünya aşı karnesine mi geçiyor? Neden “Acil Kullanım Onayı” verildi? Aşı yaptırmayanlar dışlanacak mı? Aşı yaptırmayanlar bazı ülkelere alınmayacak mı? Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay Oylum Talu’ya anlatıyor.

        Yalnızlık niye artıyor? Niçin yalnızlaşıyoruz? Yaşlandıkça yalnızlaşıyor muyuz? Yalnız kalmamak için mi çocuk sahibi olunuyor? Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan değerlendiriyor.

        BAKMADAN GEÇME