Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Burası Haftasonu - 5 Aralık 2020 (Aşı olanlar da koronavirüsü kapabilir mi?)

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Kızılay’da kimler gönüllü olabiliyor? Gönüllüler özel bir eğitimden geçiriliyor mu? Kan bankalarında son durum ne? Salgın döneminde kan bağışçıları azaldı mı? Pandemi bağışları nasıl etkiledi? Salgın günlerinde kan stokları ne durumda? Salgın Kızılay’I nasıl etkiledi? Yeterli miktarda plazma bağışı yapılıyor mu? Kızılay’da kaç aktif gönüllü var? En çok hangi alanlarda ihtiyaç duyuluyor?  Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık değerlendiriyor.

        Koronavirüs gölgesinde organ nakli nasıl yapıldı? Dünyada bir ilk olan, İstanbul’daki böbrek nakli operasyonunda neler yaşandı? SBÜ Ümraniye EA Hastanesi Böbrek Nakli Kliniği Şefi Doç. Dr. Eyüp Veli Küçük, Oylum Talu’ya anlatıyor.

        Koronavirüs ilaçlarının yan etkisi var mı? Kan sulandırıcı koronavirüsten koruyor mu? Hastalığı geçirenler de aşı olsun mu? Çin aşısı güvenilir mi? Aşı olanlar da koronavirüsü kapabilir mi? Türkiye niçin aşıyı Çin’den alıyor? Aşı olanlardan hastalık bulaşır mı? Aşı olanlar önlemlere devam edecek mi? C vitamini koronavirüsten koruyor mu? Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

        80 derecelik kolonya virüsleri öldürüyor mu? Sahte kolonya nasıl anlaşılır? İdeal kolonya kaç derece olmalı? Koronavirüse karşı gizli silah mı? İş İnsanı Hasan Engin Tuncer, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

        BAKMADAN GEÇME