Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Dinozorların nesli nasıl tükendi? | Teke Tek Bilim - 2 Nisan 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de kitlesel yok oluşlar masaya yatırılıyor, buzul çağında neler yaşandı, dinozorların nesli nasıl tükendi. İnsanlık nasıl son bulacak? Bugüne kadarki kitlesel yok oluşlar nasıl gerçekleşti? "Kitlesel Yok Oluş" nedir? Mamutların nesli nasıl tükendi? Yaşanan en büyük felaket hangisi? Dinozorların nesli nasıl tükendi? Buzul çağında neler yaşandı? İlk büyük yok oluş nasıl gerçekleşti? Canlı türleri nasıl yok oldu? Dünya bugünkü halini nasıl aldı? Dünya'daki oksijen nasıl oluştu? 66 milyon yıl önce ne oldu? Türkiye'de kaç canlı türü yaşıyor? Gelecekteki felaketler için bilim insanları neler söylüyor sorularına yanıt aranıyor.

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Celal Şengör: "Bu sorunun cevabı araştırıldı. Hoş olurdu ama kesinlikle yerinden oynatamıyoruz ve taşıyamıyoruz. Hiçbir yapıştırıcı da fayları kıramaz"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Celal Şengör: "3 türü var. Gezegenin kendi fiziksel özelliklerinde olan bir değişiklik sonucu olanlar, gezegen dışındaki süreçlerden kaynaklananlar ve biyosferin kendi içinde olan süreçlerden kaynaklananlar"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Nüzhet Dalfes : "Belli aralıklarla tekrarlanan yok oluşların olduğunu gördüğümüzde ayrıca tekrarlanan mekanizmalar var mıdır diye de bakarız. Yok oluşta benim sorguladığım şey; 'Neye göre büyük ve küçük yok oluş?' diyeceğimizdir"

        Teke Tek Bilim'de Dr. Emrah Çoraman: "Büyük yok oluş; 2 milyon yıldan kısa sürede türlerin en az yüzde 75'inin tükenmesi demek. Dinozorlar da 66 milyon yıl önce ortadan kalktı ama uçan dinozorlar yani kuşlar hayatta kaldı"

        Fatih Altaylı soruyor, Akademisyenler Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Nüzhet Dalfes ve Dr. Emrah Çoraman Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME