Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV "İmar Barışı'nda 54 bin yapı kayıt belgesi verildi"

        İmar ve iskan sıkıntısının çözülerek bu yapıların tamamının kayıt altına alınması amaçlanan imar barışı'nda bir ay geride kaldı. Şimdiye kadar 54 bin yapı kayıt belgesi verildi.

        13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözecek olan yapı kayıt belgesi'ne başvurular, 8 Haziran'da başladı. 2 milyon kişi İmar Barışı'na başvurdu. Başvuruların yüzde 49'u yani yarısı bir-iki katlı yapı sahiplerince yapıldı. Yüzde 39'u ise üç-yedi katlı yapı sahipleri tarafından yapıldı.

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İmar Barışı düzenlemesi kapsamında 54 bin yapı için yapı kayıt belgesi verildiğini açıkladı. Yapılan başvurulardan, şu ana kadar 65 bin 361 yapının ödemesi alındı. Bu kapsamda yapı kayıt belgesi bedeli olarak 315 milyon lira toplandı.

        Toplanan para kentsel dönüşümde kullanılmak üzere yüzde sıfır faizle belediyelere verilecek. Böylece her yıl 500 bin konut yenilenecek. Düzenleme 31 Aralık 2017'den önceki yapıları kapsıyor. İmar Barışı'na müracaat 31 Ekim 2018 tarihine kadar sürecek. Ödemeler ise, 31 Aralık 2018 tarihnde son bulacak. 

         

        BAKMADAN GEÇME