Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Para Gündem - 15 Mayıs 2020 (Koronavirüs nedeniyle yakınlarını kaybedenlerin hakları neler?)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülker Arıboğan ve Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Piyasalarda son durum ne?

        - Terörle mücadelede son durum ne?

        - Siyasette neler tartışılıyor? Vatandaş nelere çözüm bekliyor? ABD Başkanı Donald Trump, “Küreselleşme bitti” sözleriyle ne demek istiyor, bundan sonra ne olacak? Türkiye’de Parlamenter sisteme dönüş olur mu? İttifaklarda değişim bekleniyor mu? İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Memleket Masası” çağrısı üzerine masa kurulur mu, siyasi parti liderleri ne diyor?

        - Çin’e dava açılabilir mi, nereye başvurulmalı? Koronavirüs nedeniyle yakınlarını kaybedenlerin hakları neler? Pandemi döneminde haklarımız ne? Salgından kim sorumlu? Tedbirlere uymamanın yaptırımı ne? Cezalar ödenmezse ne olur? Salgın döneminde kesilen cezalara itiraz hakkı var mı? Salgında kiracıların hakları ne? İşyerleri kapalı olanların hakları ne, nereye başvurulmalı? Yargıda normalleşme ne zaman olur? TFF ne yapacak? Maçlar başlar mı, başlaması halinde sorumluluk kimde olur?

        BAKMADAN GEÇME