Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Para Gündem - 4 Mayıs 2020 (Türkiye iyileşiyor mu, normalleşme süreci nasıl olacak?)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Gazeteci Metehan Demir ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Türkiye'nin normalleşme takvimi ne? Türkiye iyileşiyor mu? Salgın sonrası neler bekleniyor? Her şey hemen normale döner mi? Normalleşme süreci nasıl olacak? Salgın bittiğinde her şey eskisi gibi devam eder mi? Aşı bulunana kadar hayatımız bu şekilde mi olacak? Herkes test yapılabilecek mi? Tersine karantina mümkün mü? Korona hangi sektörleri etkiledi? Normalleşme ne zaman başlar? Normalleşme ilk olarak hangi sektörlerde uygulanacak? Kabine toplantısından ne karar çıkar? Koronavirüs tedbirleri artırılır mı, gevşetilir mi? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yeni bir karar alınır mı? Bayramda kısıtlama uygulanacak mı? Seyahat kısıtlaması uzatılır mı? Bu sezon düğünler nasıl olacak? Normalleşme başladığında maske ihtiyacı artar mı?

        - Dünya ne zaman, nasıl normalleşecek? Dünya ikinci dalgaya hazır mı? ABD ve Avrupa normalleşme için aceleci mi davranıyor? Salgın sonrası dünyayı ne bekliyor? ABD Başkanı Donald Trump ne yapmaya çalışıyor? Dünyanın salgın sonrası planı ne? Korona nedeniyle üretim ve tüketim dengesi bozuluyor mu? Korona dünya ekonomisinde nasıl bir iz bırakacak? Virüsün turizme etkisi ne olur? 

         

        BAKMADAN GEÇME