Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Para Gündem - 7 Mayıs 2020 (Kontrollü sosyal hayat nasıl olacak, risk sürüyor mu)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Özen ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Erken seçim gündeme gelir mi? Ekonomide beklenti ne? Doların seyri ne olur? ABD-Çin gerginliği nereye varır? Maçlar nasıl oynanacak? Sınavlar nasıl yapılacak? Sınavda maske takılacak mı, oturma düzeni nasıl olacak? Aşı ve ilaç çalışmaları ne durumda? Dünya nasıl normale dönecek? Koronavirüs salgınının dünya ekonomisine etkisi ne oldu? Seyahatler nasıl olacak? Uçuşlar ne zaman başlayacak, fiyatlar ne olacak? Ulaşımda normalleşme nasıl olacak? Korona turizmi nasıl etkiledi?

        - Koronavirüsle mücadelede ikinci dönem! Kontrollü sosyal hayat nasıl olacak, yeni kurallar ne, risk sürüyor mu? Tedbirleri daha geniş bir alanda nasıl uygulayacağız? Bu süreçte tedbirlere uymazsak ikinci dalga riski olur mu? Salgın ne zaman bitecek? Yeni hayatın normali ne? Vaka sayısı neden arttı, bayramı nasıl geçireceğiz? AVM'ler nasıl çalışacak, sosyal mesafe uygulanabilir mi? Tedbirler ve normalleşme şehirlere göre mi uygulanıyor? Bayramda ne yapacağız, yazın nasıl bir tatil yapacağız? AVM'ler 11 Mayıs'a hazır mı, açıldığında talep olur mu? AVM'lerin yeni kuralları ne? Salgın sonrası dünyada en büyük sorun işsizlik mi olacak?

        - Korona ile ilgili ne biliyoruz, ne düşünüyoruz? Virüsten korunmak için ne yapıyoruz? Koronaya karşı alınan önlemler ne? Salgınla mücadele nasıl? Koronavirüs önlemleri yeterli mi?

         

        BAKMADAN GEÇME