Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Rusya'da emeklilik protestosu! Moskova ve St. Petersburg'da binlerce kişi sokağa çık

        Rusya'da gündem, emeklilik yaşını kadınlar için 55'ten 63'e, erkekler için ise 60'tan 65'e yükselten yeni yasa tasarısı... Tasarı, bugün parlamentonun alt kanadı Duma'da gündeme gelecek. Öncesindeyse ülkenin en büyük iki kenti, Moskova ve St. Petersburg'da gösteriler vardı. Binlerce kişi tasarıyı protesto etti.

        Başkent Moskova'daki gösterilerin adresi, Sokolniki Parkı oldu. Komünist Parti ve Elma Partisi'nin de destek verdiği gösteriye, 10 bin kişi katıldı. Protestocular arasından bir kadın, "Hayatımda ilk kez bir protestoya katılıyorum. Uygulamaya koymak isyedikleri bu reform yüzünden öfkeliyim. Zamanımı YouTube'da geçirmek yerine bu protestoya katılmak ve pozisyonumu savunmaya karar verdim. Ben bu emeklilik reformuna karşıyım" dedi.

        St. Petersburg'da da binlerce kişi emeklilik reformuna karşı sokaktaydı. Onlar Moskovalıların aksine pankartlarla değil, kırmızı kartonlarla yürüdü. Gösterilerde tansiyon yükseldi. Polis 10'dan fazla göstericiyi gözalına aldı.

        Tasarı Duma'nın birinci oturumunda görüşülecek. Görüşülmeler esnasında da, Duma binası önünde bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının gösteri yapması bekleniyor.

         

        BAKMADAN GEÇME