Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Teke Tek - 22 Aralık 2020 (Yeni tip koronavirüsün bilmediğimiz virüsten farkı ne?)

        Fatih Altaylı ile Teke Tek’te İngiltere’den gelen mutant koronavirüsün bilinmeyenleri konuşuluyor; bildiğimiz koronadan farkı ne, daha mı riskli ve aşı ile ilaçlar hala etkili olacak mı sorularına yanıt aranıyor. Mutant virüs daha mı ölümcül?

         #TekeTek'te Prof. Dr. Nurdan Köktürk: "Mutasyonu bekliyorduk. Çoklu mutasyona uğramış olması da kimliğini değiştirebilir. Şu an için hızlı yayılacak, öldürecek ve büyük hastalık yaratacak demek mümkün değil. Aşılardan kaçabileceğini de sanmıyoruz" İngiltere'de mutant virüs paniği

        #TekeTek'te Cüneyt Başaran: "Yeni virüs Londra ve bölgesinde ortaya çıktı. 29 Kasım'dan beri görülen vakaların yüzde 63'ünü mutanta uğrayan virüs oluşturuyor. Her yaş grubundan insanın Kovid-19'un yeni versiyonuna yakalandığını duyuyoruz"

        #TekeTek'te Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Yoğun bakım hastaları azaldığı için vakalarda azalma var. Virüs ne kadar çok insana bulaşırsa mutasyona uğrama şansı var. Bu yüzden İngiltere'den gelsin veya gelmesin mutasyona uğraması kaçınılmaz olacak"

        #TekeTek'te Prof. Dr. Volkan Korten: "Şu an virüsü baskılayacak bir ilaç bulunmuş değil. Fayda getireceği düşünülen hiçbir ilaç etki göstermedi. Fakat gelecekte mutlaka etkili ilaçlar bulunacaktır ama zaman alacak"

        Fatih Altaylı soruyor; Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Volkan Korten, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, Yoğun Bakım ve Anesteziyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal Teke Tek’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME