Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Teke Tek - 28 Aralık 2020 (Türkiye'de aşı dağıtımı ne zaman başlar, kimler öncelikli?)

        Fatih Altaylı ile Teke Tek’te aşı dağıtımı ne zaman başlayacak, aşıda gecikme salgını nasıl etkileyecek ve çin aşısı kimlere, Alman aşısı kimlere yapılacak sorularına yanıt aranıyor.

        Teke Tek'te Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer: "Bilim Kurulu olarak çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Aşı geldiğinde nasıl bir yol izlenecek her türlü ayrıntıya çalıştık. Teknik sorunların hallolmasını bekliyoruz"

        Teke Tek'te Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk: "Faz 3 ciddi çalışmalardır. Veri Kurulu bir ara değerlendirme yaptı ve sevindirici sonuçlar buldu. Hafif bir burun akıntısı ve kırıklık şeklinde olağan seyrinde ilerliyor"

        Teke Tek'te Prof. Dr. İftahar Köksal: "En büyük sorunumuz aşı karşıtlığı. Halbuki enfeksiyon hastalıklarından korunmanın en temel yollarından biri. Hele pandemi döneminde aşı karşıtlığı yapmamak ve reddetmemek lazım" TekeTek'te Prof. Dr. Hande Arslan: Maskeyi 2021'de de takacağız. Salgın zincirini kırmak istiyorsak aşının yanında maske, mesafe ve hijyen kurallarına kesinlikle dikkat etmeliyiz

        Teke Tek'te Prof. Dr. Yağız Üresin: Aşı ilaçtan çok daha üstün ve güvenilirdir. İlaçlar çok daha karmaşık ve riskli. Aşının yerini tutmaz

        Fatih Altaylı soruyor; Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Recep Öztürk, Prof. Dr. Hasan Tezer, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Prof. Dr. Hande Arslan, Prof. Dr. İftihar Köksal İle Farmakolog Prof. Dr. Yağız Üresin Teke Tek’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME