Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Uzayda kaç gün kaldı? Kozmonot Muhammed Ahmed Faris anlatıyor | Burası Haftasonu - 13 Şubat 2021

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Astronot yerine ne diyeceğiz? “Cacabey” için isimoloji ne diyor? Titreşimi, frekansı, enerjisi astronotun yerini tutar mı? İsimoloji astronot yerine neler öneriyor? Kadın ve erkekler için ayrı isimler mi olmalı? Uzaya gidecek araca nasıl bir isim verilmeli? En çok hangi isimler konuluyor? İsimlerimiz kaderimizi etkiliyor mu? İsim Analisti Haluk Kemal Cebe, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

        Ay’a sert iniş nasıl olacak? Türkiye, uzay yolculuğunun neresinde? Astronot yerine Türkonot mu? Uzay limanı neresi olacak? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Astrofizikçi Dr. Selçuk Topal değerlendiriyor.

        Kolşisin, koronavirüse karşı etkili mi? Kolşisin, koronavirüse karşı nasıl kullanılıyor? Türkiye’de de kullanılıyor mu? Kolşisin, koronavirüse karşı hangi ülkelerde kullanılıyor? Kolşisin, koronavirüs hastalarında nasıl bir etki yaratıyor? İbn-i Sina’nın sihirli ilacı koronavirüse karşı etkili mi? Kolşisin nedir, yan etkileri nelerdir? İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Küçükateş ve Kardiyoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Nazmi Gültekin, Oylum Talu ile konuşuyor.

        Uzaya kimler gidebilir? Uzayda kaç gün kaldı? Uzayda neler yaşadı? Kozmonot Muhammed Ahmed Faris, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya anlatıyor.

        BAKMADAN GEÇME