Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Son dakika HABERİ! Volkswagen Manisa'da şirket kurdu! İşte sermayesi - Otomobil Haberleri

        Alman otomotiv devi Volkswagen'inyeni yatırımında sona gelindi. Yaklaşık bir yıldır kuracağı yeni fabrikası için Bulgaristan ile Türkiye arasında kalan şirket, tercihini Türkiye'den yana kullandı.

        MERKEZ MANİSA'NIN YUNUSEMRE İLÇESİ OLACAK

        Şirket otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kuruldu.

        Ticaret Sicil gazetesine göre şirket ilgili mevzuata uymak ve gerekli olan tüm izinleri almak kaydıyla her türlü motor, teçhizat ve aksamını, yedek o parçalarını Türkiye'de imal edebilecek, devredebilecek, satabilecek, servisini yapabilecek, ihraç edebilecek. İthalat, ihracat, montaj, üretim ve araştırma geliştirme işleriyle ilgili serbest bölgelerde faaliyet gösterebilecek. Antrepo, liman ve benzeri tesisler kurabilecek, işletebilecek, bunları gerçekleştirmek için gerekli her türlü işlemi gerçekleştirebilecek.İmal edilmekte ve edilecek olan her nevi motor, makine ve araçların asıl ve yedek parçalarını imal edebilecek, sanayi işletmeleri kurabilecek, bu iş için gerekli her türlü makine ve teçhizat ve aksamı ile ilk madde ve sair maddeleri imal ve ithal edebilecek, ettirebilecek ve satın alabilecek.

        Her türlü kara o nakil vasıtalarını, şoförlü veya şoförsüz olarak bizzat kiralamak üzere gerekli organizasyonları kurabilecek. Oto kiralama işi yapan kuruluşlara araçlarını kiraya verebilecek.

        Türk ve yabancı şirketler ile, imal edilen ürünlerin Türkiye'de veya yurt dışında montaj ve satışına ilişkin taahhütlerine girebilecek.Yolcu taşıma ve araç paylaşımı hizmetleri, sürücüsü ile birlikte otomobil ve limuzin benzeri özel araç kiralamaya ilişkin mobil cihazlar ve internet üzerinden sağlanan talepler üzerine ulaşım hizmetleri sağlamak konusunda yazılım, teknoloji desteği ve pazarlama hizmetleri verebilecek. Bu amaçlarla ilgili olarak, acenteler, mümessillikler, şubeler açmak, pazarlamacılık faaliyetinde bulunabilecek.

        Otomotiv ürünlerinin üretimi, geliştirilmesi, tedariki, satışı, bakım ve onarım hizmetleri ve benzeri konularda gerekli özel eğitim faaliyetlerinde bulunabilecek. Bu amaçla özel eğitim kurumları açabilecek.

        İLK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELLİ OLDU

        İlk Yönetim Kurulu üyesi olarak 3 yıllığına Jens Kellerbach ve Jürgen Dr. Unser seçildi.

        DOĞUŞ OTOMOTİV HİSSELERİ YÜKSELDİ

        Gelişmenin duyulmasının ardından Volkswagen'inTürkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'in hisselerinde de yüzde 5 artış görüldü.

        YILLIK KAPASİTE 300 BİN ADETİ BULACAK

        Volkswagen Grubu'nun bünyesinde Skoda, Seat, Audi, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Porsche, Ducati, Scania, Man ve Volkswagen olmak üzere 11 marka bulunuyor.

        Alman şirketin Türkiye'de kuracağı yeni tesisinde, grup markalarından Seat ve Skoda için de üretim yapılması bekleniyor.

        Bu kapsamda, aynı platformlardaüretilen VolkswagenPassat ile Skoda Superb'in yanı sıra, yine aynı altyapı paylaşan Skoda Karoq ile Seat Ateca'nın da Volkswagen'inManisa tesisinde üretileceği aktarılıyor.

        Fabrikanın yıllık araç üretim kapasitesinin ise 300 bin adet olacağı kaydediliyor.

        123'ÜNCÜ FABRİKASI OLACAK

        Volkswagen Grubu'nunAmerika, Avrupa, Asya ve Afrika'nın 33 ülkesinde 122 adet üretim tesisi bulunuyor. Bu ülkelerin 20'si ise Avrupa'da yer alıyor.

        Bu kapsamda Manisa'da açılacak fabrikagrubun 123'üncü üretim tesisiolarak faaliyete başlayacak.

        Toplamda 365 farklı modelin üretildiği bu tesislerde 664 bin 496kişi çalışıyor. Grubun tüm fabrikalarında üretilen araç sayısıise 2018 yılında11 milyon 18 binadetolarak açıklanıyor.

        ELEKTRİKLİ MODELLERE YER AÇACAK

        Öte yandan, Volkswagen'in yeni fabrika yatırımı ile mevcut tesislerinde elektrikli modellerine yer açma amacı bulunuyor. Öyle ki, 2015 yılında patlak veren dizel skandalının ardından, Alman şirket elektrikli model geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarına milyar dolarlar harcamaya başladı.

        Bu kapsamda, bir süre önce grubun elektrikli modellerinin kullanacağı ortak platform 'MEB'i tanıtan üretici, bataryalı modellerine yer açmak için ise mevcut fabrikalarında bir dönüşüm süreci başlattı.

        Elektrikli model ailesi I.D.'yi de görücüye çıkaran Volkswagen, hali hazırda üretime devam ettiğiEmden, Zwickau ve Hannover fabrikalarını elektrikli araç üretimine hazır hale gelecek şekildehazırlıyor.

        REKLAM

        Alman markanın bir diğer elektrikli modeli I.D. Aero'nun güncel Passat'ın üretiminin yapıldığı tesiste imal edilecek olması ise, bu modelin Türkiye'de üretilme ihtimalini güçlendiriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ