Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bölgesel yağlarınız size ne söylüyor? Hastalıkların belirtisi olabilir!
        1

        KALÇA BÖLGESİNDEKİ YAĞLAR

        Kalça bölgesinde yağ daha çok kadınlarda görülür. Genellikle genetik olmakla beraber, fazla gluten, süt, fiziksel aktivite eksikliği ve doğum kontrol hapları bölgede yağ birikmesine neden olabilir.

        2

        KOL BÖLGESİNDEKİ YAĞLAR

        Kol bölgesinde orantısız biriken yağlar, vücudunuzdaki hormonal değişikliklerden kaynaklanıyor olabilir. Örnek olarak hormon seviyenizi değiştiren bir ilaç kullanıyorsanız, üst kollarınızda yağ dokusu oluşabilir.

        3

        KARIN BÖLGESİNDEKİ YAĞLAR

        Yağ dokularının biriktiği bölgelerden birisi olan karın bölgesinde yağ oranı kişiden kişiye değişir. Karın bölgesindeki yağlara Visseral yağ denir, bu yağ vücudun karaciğer, pankreas, böbrek ve kalp gibi önemli iç organların etrafını sarar. Yeterli egzersiz yapılmadığında ya da düzensiz beslenildiğinde bu yağlar fark edilir. Karın yağı, düşük bir metabolizmaya ve hormonal dengesizliklere neden olabilir, ayrıca insülin direncinin de işareti olabilir.

        4

        ALT SIRT VE BEL BÖLGESİNDEKİ YAĞLAR

        Alt sırt ve bel bölgesindeki yağlar, yeterince protein tüketmediğinizden kaynaklanıyor olabilir. İşlenmiş gıdalar, karbonhidratlar ve şekerli içecekler tüketmek belde yağlanmaya neden olur. Karaciğer yağlanmasını da tetikler.

        Kaynak: Bright Side

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ