Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan William Hurt hayatını kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        'Örümcek Kadının Öpücüğü', 'Başka Tanrının Çocukları', 'Duman', 'Hulk', 'Broadcast News', 'Kara Dul' gibi birçok filmde canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan oyuncu William Hurt (71), yaşamını yitirdi.

        Hurt, 2018 yılında prostat kanserine yakalandığını açıklamıştı.

        DOĞUM GÜNÜNE BİR HAFTA KALMIŞTI

        1970'lerde başladığı oyunculuk kariyerini günümüze kadar çok çeşitli filmlerde sürdüren William Hurt, 20 Mart'ta doğum gününü kutlamaya hazırlanıyordu. Ailesi, ünlü aktörün 72 yaşına sadece bir hafta kala evinde, sevdikleri yanındayken huzur içinde hayata veda ettiğini açıkladı.

        WILLIAM HURT HAKKINDA

        Tam adı William McChord Hurt olan oyuncu 20 Mart 1950'de Washington'da dünyaya geldi. Annesi Claire Isabel, ünlü bir medya şirketinde çalışıyordu. Babası Alfred McChord Hurt ise Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı'nda görevliydi. Hurt'ün doğumundan beş yıl sonra anne ve babası boşandı. Babasının görevi nedeniyle çocukluk yıllarının bir bölümünü Somali, Pakistan ve Sudan gibi ülkelerde geçirdi.

        KARİYERİNE TİYATRO İLE BAŞLADI

        William Hurt, ünlü Juilliard School'da eğitim gördü ve 70'li yıllarda tiyatro sahnesinde kariyerine başladı. Sinemaya geçişi ise daha sonra oldu. Sahneye çıktığı dönemde 1977 ile1989 arasında 'Circle Repertory Company'nin bir üyesiydi. Hurt yeteneğiyle çok dikkat çekti ve bu grubun sergilediği 'My Life' adlı oyundaki performansıyla 'Obie Ödülü' kazandı.

        UNUTULMAZ FİLMLERDE KAMERA KARŞISINA GEÇTİ

        Hurt sinemadaki ilk önemli rolünü 'Altered States' adlı filmde üstlendi. Bunun ardından da 'Body Heat' (Vücut Isısı) için kamera karşısına geçti. Bu Film onun Hollywood'daki kariyerinde hızla yükselmesini sağladı. William Hurt, 'The Accidental Tourist', 'Gorky Park' gibi yapımlarda oynadı. Onun birçok sinemaseverin hafızasına kazınmasını sağlayan ise 'Örümcek Kadının Öpücüğü' (Kiss of the Spider Woman) ile oldu. Bu filmdeki performansıyla 1985'te Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı.

        Daha sonra ise William Hurt'ün sinema tarihinin unutulmazları arasına girmesine neden olan bir başka film 'Başka Tanrının Çocukları' (Children of a Lesser God) geldi. Hurt; 'Broadcast News', 'A History Of Violence', 'Tuck Everlasting', 'The Incredible Hulk', 'Into the Wild', 'The Coldest Game' gibi yapımlarda rol aldı.

        William Hurt, ilk evliliğini 1971 ile 1982 arasında Mary Beth Hurt ile yaptı. Onunla evli olduğu dönemde Sara Jennings ile bir ilişkiye başladı. Jennings hamile kalınca William Hurt'ün evliliği de sona erdi. William Hurt, 'Başka Tanrının Çocukları' filmindeki rol arkadaşı Marlee Latlin ile iki yıl süren bir ilişki yaşadı. Fakat bu ilişkinin bitmesine, Hurt'ün daha sonra kendisinin de itiraf ettiği alkol ve uyuşturucu bağımlılığı neden oldu. Hurt, eski sevgililerine şiddet uyguladığını da yıllar sonra kabul etmişti.

        HASTALIĞINI AÇIKLAMIŞTI

        Oyuncu, 2018 yılında prostat kanserine yakalandığını ve hastalığın kemiklerine sıçradığını açıklamıştı. Hurt'ün yaşları 39 ile 28 arasında değişen dört tane çocuğu bulunuyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ