Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Winamp mobil uygulama çıkartıyor - Teknoloji Haberleri

        90’lı yılların popüler müzik uygulaması Winamp, akıllı telefon uygulaması olarak tekrar kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

        1997 yılında piyasaya çıkan ancak internet üzerinden online müzik uygulamaların hızlı yükselişine ayak uyduramayıp, önce havlu atan; ardından 2002 yılında AOL’ye 2014 yılında ise Radiomony’ye satılan Winamp’ın gelecek yıl mobil uygulamasının çıkacağı duyuruldu.

        2013 yılında yayınlanan 5.66 versiyonundan sonra en son geçen ay 5.8 beta versiyonu sızdırılan Winamp'ın gelecek yıl sunulması beklenen son kullanıcı versiyonunda, PC sürümüyle birlikte hem iOS hem de Andorid için mobil uygulamalarının olacağı belirtildi.

        ŞİMDİKİ RAKİPLERİ OLDUKÇA DİŞLİ

        REKLAM

        Winamp'ın yeni sahibi olan Radionomy'nin CEO'su Alexandre Saboundijan'ın yaptığı açıklamada, Winamp’ın mirasını taşıdıklarının altını çizerek, “Olabilecek bütün müzik platformlarını Winamp'tan dinlenebilir hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

        Radiomony'nin CEO'su Saboundjian, gelecek mobil sürümün alanında en iyisi olacağı konusunda iddialı konuşsa da, Spotify ve Apple Music gibi rekabetçi mecralar karşısında Winamp’ın ne kadar başarılı olabileceği merak konusu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ