Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yan bina yıkılınca duvarsız kaldılar!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Fatih'te kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılan bir bina ile bitişiğindeki 2 binanın ortak duvar kullandığı ortaya çıktı. Binanın yıkılması ile birlikte yandaki binalarda 3 dairenin cephesi duvarsız kaldı.

        İHA'nın haberine göre, ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 3 katlı bir bina için yıkım kararı verildi.

        ŞANS ESERİ YARALANAN OLMADI

        Kentsel dönüşüme giren bina yıkılırken bitişiğinde bulunan iki binayla bazı katların ortak duvar kullandığı ortaya çıktı. Yıkımın ardından 3 dairenin cephesi duvarsız kaldı.

        REKLAM

        BELEDİYE EKİPLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

        Yıkım esnasında dairelerde kimsenin bulunmaması herhangi bir yaralanma veya can kaybını önledi. Duvarsız dairelerde oturan bina sakinleri yetkililerden yardım beklerken belediye ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

        "GİDECEK BİR YERİMİZ DE YOK"

        Evinin duvarı yıkılan Mehmet Kabak, “İşteydim. Komşular evin duvarının yıkıldığını söyledi. Geldik, bu haldeyiz. Mağduruz. Yan bina kentsel dönüşümden dolayı yıkıldı. Bizim ve arka komşunun duvarı da yıkıldı. Alt katı da aynı şekilde. Toplamda 3 daire. Bu şekilde kalınmaz burada. Gidecek bir yerimiz de yok” dedi.

        "NEYSE Kİ ÇOCUKLAR TATİLDEYDİ"

        Yaşananları anlatan ev sahibi Yılmaz Güder de, “Ben evde yoktum. Allah’tan çoluk çocuk da tatildeydi. Komşularım telefon açtı. Gardırop ön tarafa doğru gelmiş. Duvar patlamış. Yan tarafın inşaat yıkımından kaynaklandı. Bizim duvara vurdular mı ya da kepçe mi değdi, bilmiyorum. Allah’tan çocuklar tatildeydi. Çocuklar olsa belki gardırop üzerine devrilirdi. Dışarısı gözüküyor. Yağmur yağsa sular içeri girer. İnşallah hasarı karşılarlar” diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ