Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yarın Kadir Gecesi mi? 10 Haziran Pazar günü Kadir Gecesi'ne mi denk geliyor? (Kadir Gecesi ne zaman) 2018

        Ramazan ayı içinde bulunan Müslümanlar tarafından önem derecesi yüksek olan Kadir Gecesi'ne çok kısa bir süre kaldı. Kadir Gecesi ne zaman, Kadir Gecesi yarın mı? soruları merak ediliyordu. İşte Kadir Gecesi'nin idrak edileceği tarih.

        2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

        Kadir kelime olarak; değer, kıymet ve itibar anlamlarına gelir. Ramazan ayı içinde bulunan en kıymetli gecedir. Bazı âlimlere göre Mevlid gecesinden sonra en kıymetli gecedir. Kadir GecesiKur'an-ı Kerim'in indirildiği gecedir.

        2018 yılında kadir gecesi 10 Haziran Pazar akşamını 11 Haziran Pazartesi gününe bağlayan geceye denk gelmektedir.

        KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ

        Diyanet resmi kaynaklarından alınan bilgiye göre; Peygamber efendimiz (s.a.v) daha önceki ümmetlerden bin sene cihad eden insanları düşünüp, benim ümmetimin ömrü kısadır, az ibadet ederler diye üzülünce, Allahü teâlâ, (Kadir gecesi senin ve ümmetinindir) buyurup Habibinin kalbini ferahlandırdı. Kadir gecesi, her Ramazan ayında gelir.

        REKLAM

        Kadir Gecesinin değeri ise Kur'an-ı Kerim'in ilk o gece indirilmeye başlanmasındandır.

        Kadir Gecesi, üç ayların sonuncusu olan ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlamaktadır. Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesinin Önemi şu şekilde dile getirilmiştir.

        '' Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilirmisin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.O gecede,Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik,gün ağarıncaya kada sürer.'' (Kadir Süresi 1-5 Ayetler)Kadir gecesinin zamanı

        Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan'ın yirmi yedinci gününün gecesinde olma ihtimali yüksektir. İslam peygamberi Muhammed Kadir gecesinin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir.

        Kadir gecesi olduğu nasıl anlaşılır?

        1- Denizlerin suyu bir an tatlılaşır.

        2- Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. bulut yoktur. Yağmur ve rüzgar yoktur.

        3- Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.

        4- Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen alimler de olmuştur.

        REKLAM

        Kadr Suresi Arapçası

        Bismillahirrahmanirrahim

        "İnnaa enzelnâhü fî leyletil kadr.

        Ve maa edrâke mâ leyletül kadr.

        Leyletül kadri hayrün min elfi şehr.

        Tenezzelül melâiketü verrûhu fîhâ biizni rabbihim.

        Min külli emrin selâm. Hiye hattâ matla'ıl fecr."

        Meâli:

        "Hakikat, biz onu (Kur'anı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin (o büyük fazl u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Onda melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle, herbir iş için iner de iner. O (gece) tan yeri ağarıncaya kadar bir selâmdır."

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ