Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İndirimden ne almalı?, Sezonluk İndirimler, Kış İndirimleri, 2015 Yaz Sezonu
        1

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Yeni eni yıl sonrası alışveriş için zaman kollayanların imdadına indirimler hızır gibi yetişiyor. Son kış indirimleri sezonun bittiğini işaret ediyor ancak önümüzdeki sezon için de yatırım yapmaya teşvik ediyor. Araştırmalar kadınların indirim zamanı daha fazla para harcadıklarını gösteriyor. Kıyafet ve aksesuvarların üzerindeki şok indirimli etiketler, kim ne derse desin alışverişe hatta yanlış ve gereksiz alışverişe teşvik ediyor. Bir çoğumuzun indirimden alıp giymediği pek çok şey vardır gardırobunda, bu sezon bu hataya düşmeyelim. Sezon sonu indirim furyasında önümüzdeki ilkbahar-yaz için yatırım yapmak isteyenler, yazımıza mutlaka göz atın.

        2

        Nostaljik parçalar: Kış hikâyesinin baş esin kaynağı hiç şüphesiz ki 60’lar, 70’lerdi. Özgür, renkli, çılgın ve boho tarzlarla 70’ler ruhununu her parçada hissettik. Önümüzdeki 2015 yaz sezonunda da 70’ler ruhunu hissetmeye devam edeceğiz. Çiçek desenli uzun maksi elbiseler, tulumlar, mini etekler, trapez elbiseler, kısa bluzlar, püskül detaylar, gökkuşağı çizgileri, geniş paça pantolonlar, büyük çerçeve gözlükler, yüksek belli pantolonlar, kuşaklı kemerler ve floral baskılı aksesuvarlar önümüzdeki sezon için indirimden yatırım yapmanız gereken parçalar arasında. Unutmadan yaz sezonunda Twiggy ve Jane Birkin ilham kaynağımız olmaya devam edecek...

        3

        Maskülen kadınlar: Maskülen kadınlar, kışın olduğu gibi yazın da güçlerini ortaya koyuyor. Gömleketek, gömlekpantolon ikilisi 2015 yaz sezonunda da gücünü sürdürüyor. Takım elbiseler, yelekler, oxford ayakkabılar, boyfriend gömlekler, bol pantolonlar, blazer ceketler indirimden yatırım yapmanız gereken parçalardan. Zamansız ve maskülen parçalarla hem bu sezonunun hem de önümüzdeki sezonun keyfini çıkartın.

        4

        Vazgeçilmez pantolon: Bol pantolonlar her daim zamansız ve klasik. Özellikle bol paça pantolonlar rahat kesimleriyle favori parçalarımızdan. Size önerimiz indirim reyonlarında pantolonlara odaklanmanız. Siyah, beyaz, mavi, bej karar sizin... Hem şimdi moda hem de yeni sezonda...

        5

        Desenli her şey: Desensiz bir yaz düşünülemez. Çiçekler, grafik desenleri, hayvan desenleri ve özellikle bu sezon ekosenin yerini alan dama desenleri önümüzdeki yaz farklı ve çarpıcı bir desen skalası çiziyor. Vücut tipinize uygun bir desenle hata yapma şansınız yok! İster çiçek ister hayvan ister retro ister dama desenli parçalara indirimden mutlaka yatırım yapın.

        6

        Deri hâkimiyeti: Derinin mevsimsiz bir parça olduğunu artık biliyoruz. Yazkış dinlemeyen deri, 2015 sezonunda da vazgeçilmezlerimizden. Deri pantolon, deri etek ya da deri ceket fark etmez bu sezon önümüzdeki sezon hatta ondan sonraki sezonda da derinin hâkimiyeti devam ediyor. İndirimden yakaladığınız deri parçalara kilitlenin! Deri ceketler, pantolonlar hatta deri detaylı elbiseler alışveriş radarınızda olsun.

        7

        Denim tutkusu: Denim parçalar 2015 yaz sezonunda modern yorumlarla karşımıza çıkıyor ve yine bir klasiği daha gardırobumuza katıyor. Jean’lerin yanı sıra denim elbiseler, etekler ve şortlar yazın as parçalarından olmaya aday. İndirimden yakalayacağınız denimlere gözünüz gibi bakın, önümüzdeki yaz kıymetini anlayacaksınız.

        8

        Klasiklere yönelin: Yeni sezon ürünlerine ister istemez gözünüz kaysa da indirimlerde önceliğiniz zamansız klasik parçalar olmalı, bu parçaları ucuza yakalamışken almalı. Blazer ceketler, jean pantolonlar, cigaret pantolonlar, beyaz gömlekler, kalem etekler, küçük siyah elbiseler, siyah çantalar, zarif pump ayakkabılar indirimde yatırım yapabileceğiniz gardıropların temel taşlarından. Gardırobunuzda bulunması gereken joker parçaları indirim döneminde yakalarsanız bırakmayın!

        9

        Aksesuvarları unutmayın: Aksesuvarlar vazgeçilmezlerimiz. Özellikle yaz sezonunda farklı desenli rengârenk aksesuvarlara yer açın. İpek fularlar, kalın bilezikler, kocaman yüzükler, renkli kolyeler, kalın kuşaklar, büyük şapkalar sezon indirimlerinde mutlaka gözünüze çarpmıştır, bu aksesuvarlara indirimde sahip olursanız önümüzdeki yaz rahat edersiniz. Ted Baker

        10

        Yazın favorileri: Kışın indirime giren botlar, bir sonraki kış için iyi bir yatırım olabilir. Ancak önümüzdeki yaz için stok yapmak isteyenler bilekten bağlı stiletto’lara ve sneaker’lara yönelebilirler. Bu iki model de 2015 yaz sezonunda favorimiz.

        11

        İndirimden doğru alışveriş nasıl yapılır?

        İndirimden alışveriş yapmak kolay görünse de aslında zordur. Çünkü indirimde olduğunu görünce en gereksiz parça bile bir anda alışveriş torbanıza girebilir. Bunu önlemek için yapmanız gereken kendinize hâkim olup doğru parçalara yatırım yapmak. İşte indirim zamanı doğru alışveriş tüyoları:

        12

        İndirim listenizi oluşturun: Mağazalara alışveriş yapmadan genel olarak göz gezdirin ve indirimden almak istediğiniz parçaları bir kenara yazın ve alışveriş sırasında listenizin dışına çıkmayın.

        13

        Bir sonraki indirimi bekleyin: Çok beğendiğiniz bir ürün ilk indirime girdiğinde yine de size pahalı gelebilir, unutmayın indirime giren parçalar bir kez daha indirime girebilir bu yüzden sabırlı olun ve bir sonraki indirimi bekleyin.

        14

        Tasarım parçaları kaçırmayın: Günlük giydiğiniz basic parçalara indirim dışında normal zamanda da yatırım yapabilirsiniz. Ancak tasarım parçalar az ve sınırlı sayıda üretildiğinden mutlaka bu parçaların indirim zamanını kollayın. Tasarım parçalar indirimde olduğunda kaçırmayın. Unutmayın kaliteli ve uzun zaman kullanabileceğiniz bu parçalar, zamansız şıklığın anahtarı.

        15

        Yazın favorileri: Kışın indirime giren botlar, bir sonraki kış için iyi bir yatırım olabilir. Ancak önümüzdeki yaz için stok yapmak isteyenler bilekten bağlı stiletto’lara ve sneaker’lara yönelebilirler. Bu iki model de 2015 yaz sezonunda favorimiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ